Το άρωμα και η γεύση αυτού του φαγητού είναι υπέροχα. Μαγειρεύεται αργά αργά μέσα σε πήλινη γάστρα και το αποτέλεσμα πραγματικά είναι μοναδικό.
Μοσχάρι Κρασάτο φούρνου
Υλικά:
Μοσχάρι Κρασάτο φούρνου
Υλικά:
- 800gr μοσχαρίσιο κρέας (κυλότο κατα προτίμηση)
- 1 καρότο
- 2 πατάτες
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- σέλινο ψιλοκομμένο
- φρέσκια ρίγανη
- φρέσκο λεμονοθύμαρο
- 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί (cabernet sauvignon ή merlot)
- 1 ξύλο κανέλας
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 3 κ.σ βούτυρο
- 2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση:
- Μαρινάρουμε το κρέας μας μέσα στο κρασί, με λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι, τη δάφνη, την κανέλα, τη ρίγανη και το λεμονοθύμαρο για 2 ώρες περίπου
- Σε ενα πήλινο σκεύος (κατα προτίμηση) σωτάρουμε μέσα σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Στραγγίζουμε το κρέας μας και το σκουπίζουμε καλά
- Προσθέτουμε στο σκεύος και το κρέας και συνεχίζουμε το σωτάρισμα
- Θωρακίζουμε το κρέας μας γυρω γυρω, γυρνώντας το απο όλες τις πλευρές ώστε να αποκτήσει απο όλες τις πλευρές του χρώμα
- Βάζουμε το καρότο και τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και ανακατεύουμε
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι
- Σβήνουμε με το μίγμα της μαρινάδας μας
- Αφήνουμε να βράσει για 10' περίπου σε δυνατή φωτιά
- Τοποθετούμε το πήλινο σκεύος αμέσως μέσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C με κλειστό το καπάκι του και ψήνουμε περίπου για 1 1/2 - 2 ώρες
- Βγάζουμε απο φούρνο και αφήνουμε να χλιαρύνει για να σερβίρουμε
- Για να σερβίρουμε μπορούμε να πάρουμε τη σάλτσα του ψητού μας και να την δέσουμε με λίγο νισεστέ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου