Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Μοσχάρι Κρασάτο φούρνου (Brasato di manzo)

Το άρωμα και η γεύση αυτού του φαγητού είναι υπέροχα. Μαγειρεύεται αργά αργά μέσα σε πήλινη γάστρα και το αποτέλεσμα πραγματικά είναι μοναδικό.



Μοσχάρι Κρασάτο φούρνου
Υλικά:

  • 800gr μοσχαρίσιο κρέας (κυλότο κατα προτίμηση)
  • 1 καρότο
  • 2 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • σέλινο ψιλοκομμένο
  • φρέσκια ρίγανη
  • φρέσκο λεμονοθύμαρο
  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί (cabernet sauvignon ή merlot)
  • 1 ξύλο κανέλας
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ βούτυρο
  • 2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση:
  • Μαρινάρουμε το κρέας μας μέσα στο κρασί, με λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι, τη δάφνη, την κανέλα, τη ρίγανη και το λεμονοθύμαρο για 2 ώρες περίπου
  • Σε ενα πήλινο σκεύος (κατα προτίμηση) σωτάρουμε μέσα σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Στραγγίζουμε το κρέας μας και το σκουπίζουμε καλά
  • Προσθέτουμε στο σκεύος και το κρέας και συνεχίζουμε το σωτάρισμα
  • Θωρακίζουμε το κρέας μας γυρω γυρω, γυρνώντας το απο όλες τις πλευρές ώστε να αποκτήσει απο όλες τις πλευρές του χρώμα
  • Βάζουμε το καρότο και τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και ανακατεύουμε
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι
  • Σβήνουμε με το μίγμα της μαρινάδας μας
  • Αφήνουμε να βράσει για 10' περίπου σε δυνατή φωτιά
  • Τοποθετούμε το πήλινο σκεύος αμέσως μέσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C με κλειστό το καπάκι του και ψήνουμε περίπου για 1 1/2 - 2 ώρες
  • Βγάζουμε απο φούρνο και αφήνουμε να χλιαρύνει για να σερβίρουμε
  • Για να σερβίρουμε μπορούμε να πάρουμε τη σάλτσα του ψητού μας και να την δέσουμε με λίγο νισεστέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου