Σήμερα είπα να κάνω κατι εύκολο, γρήγορο και πολυ πολυ νόστιμο για να συνοδεύσω την μπύρα μου.
Ομελέτα με Λουκάνικα Πορτοκαλιού
Υλικά:
Ομελέτα με Λουκάνικα Πορτοκαλιού
Υλικά:
- 2 αυγά
- 1 πατάτα κομμένη σε φέτες
- 1 λουκάνικο με πορτοκάλι (τα βρίσκετε στα super markets) σε φέτες κομμένο
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 κ.σ γάλα φρέσκο
- τριμμένη παρμεζάνα
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις φέτες της πατάτας
- Προσθέτουμε τα κομμάτια του λουκάνικου και αφήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα
- Αποσύρουμε απο τη φωτιά
- Σε ενα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα και 1 κ.σ νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι
- Βάζουμε το τηγάνι με την πατάτα και το λουκάνικο ξανά στη φωτιά και ρίχνουμε απο πάνω το μίγμα του αυγού
- Απο πάνω ρίχνουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού
- Σκεπάζουμε με ενα καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5' περίπου
- Σερβίρουμε σε πιάτο και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου