Ένα καθαρά χειμωνιάτικο φαγητό για σήμερα. Το Φρικασέ είναι τρόπος μαγειρέματος και μπορεί να φτιαχτεί με αρνίσιο, κατσικίσιο, μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας. Επίσης, ως χορταρικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαρούλι, σέλινο ή αντίδια.
Χοιρινό Φρικασέ
Υλικά: (για 3-4 άτομα)
- 800gr κρέας χοιρινό
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1lt ζωμός λαχανικών
- 1kgr χόρτα αντίδια καθαρισμένα και πλυμμένα
- 1 κρόκος αυγού
- χυμός λεμονιού
- 6 κ.σ νισεστέ
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- άνηθος ψιλοκομμένος
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το κρέας μας μέσα σε ελαιόλαδο
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να φύγει το αλκοόλ
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι
- Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του ζωμού και ανακατεύουμε
- Βάζουμε απο πάνω τα χόρτα μας
- Απο πάνω το μαϊντανό και το άνηθο
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι
- Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό
- Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 1 1/2 ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κρόκο του αυγού, λίγο κρύο νερό, το χυμό του λεμονιού και το νισεστέ
- Ανακατεύουμε καλά το μίγμα μας και μέσα σε αυτό ρίχνουμε λίγο απο το ζεστό ζωμό του φαγητού μας
- Προσθέτουμε αυτό το μίγμα στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις σε δυνατή φωτιά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου