Μια πολύ νόστιμη πίττα που έφτιαξε η καλή μας φίλη Λιζα, μας πρόσφερε στο μάθημα των ιταλικών και μοιράστηκε τη συνταγή μαζί μας. Grazie tanto Lisa.
Σπανακόπιτα
Υλικά:
Σπανακόπιτα
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
- ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 Kgr σπανάκι ψιλοκομμένο
- 500gr τυρί φέτα
- 2 κ.σ. γιαούρτι σταργγιστό
- 2-3 κ.σ. τυρί ricotta
- 3 αυγά
- άνηθος
- δυόσμος
- πιπέρι
- πάπρικα
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέσα σε λίγο ελαιόλαδο
- Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχιζουμε με το σωτάρισμα
- Ρίχνουμε πιπέρι, πάπρικα, άνηθο και το φρέσκο δυόσμο
- Αφήνουμε να σωταριστεί καλά το μίγμα μας και αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του περίπου για 30'
- Απομακρύνουμε απο τη φωτιά
- Προσθέτουμε το τυρί φετα, το γιαούρτι και τη ricotta
- Ανακατεύουμε καλά
- Ρίχνουμε τα αυγά μας χτυπημένα και ανακατεύουμε ξανά
- Λαδώνουμε το ταψί μας
- Στρώνουμε 2 φύλλα, λαδώνοντάς τα μεταξύ τους και ρίχνουμε τη μισή γέμιση
- Μετά βάζουμε άλλα 2 φύλλα λαδώνοντάς τα πάλι ανάμεσα και ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση
- Βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα απο πάνω, λαδώνοντάς τα επίσης μεταξύ τους
- Με ένα μαχαίρι κόβουμε την πίττα σε κομμάτια
- Ρίχνουμε απο πάνω 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο ώστε να εισχωρήσει μέσα στην πίττα μέσα απο τα κοψίματα, σε όλα τα επίπεδα μέχρι κάτω.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C.
Σημείωση: Αν θέλουμε μέσα στην πίττα μας μαζί με τα υπόλοιπα τυριά προσθέτουμε και κάποιο καπνιστό τυρί ώστε να κάνει τη γεύση πιο πικάντικη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου