Σήμερα, μέρα βροχερή και χειμωνιάτικη. Επιστρέφοντας σπίτι βρήκα στην αγορά ωραία φρέσκα μανιτάρια Agaricus και Pleurotus, ε και φυσικά σκέφτηκα να φτιάξω μια ωραία ζεστή και νόστιμη σούπα. Φυσικά αυτή η συνταγή μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε είδος μανιταριών.
Μανιταρόσουπα
Υλικά: (για 2 άτομα)
Μανιταρόσουπα
Υλικά: (για 2 άτομα)
- 200gr μανιτάρια Agaricus
- 150gr μανιτάρια Pleurotus
- 50gr αποξηραμένα μανιτάρια Porcini
- 1/2 πράσσο ψιλοκομμένο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- ελαιόλαδο
- 100gr κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά
- βασιλικός ψιλοκομμένος
- εστραγκόν
- αλάτι, πιπέρι
- 2 φέτες του τοστ
- τυρί τριμμένο
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια Porcini μέσα σε νερό για 5' και μετά στραγγίζουμε καλά
- Κόβουμε όλα τα μανιτάρια σε φέτες
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε μέσα σε ελαιόλαδο το πράσσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι
- Σβήνουμε με το κρασί
- Αφήνουμε να φύγει το αλκοόλ και προσθέτουμε τις πατάτες
- Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε 1,5lt νερό ζεστό
- Βάζουμε και το βασιλικό
- Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15'
- Με το μπίμερ πολτοποιούμε τη σούπα μας κάνοντάς την κρεμώδη
- Ξαναβάζουμε στη φωτιά
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το εστραγκόν και ανακατεύουμε καλά
- Αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά για άλλα 5'
- Φρυγανίζουμε τις φέτες τοστ στην φρυγανιέρα και κόβουμε σε κυβάκια
- Σερβίρουμε τη σούπα με το φρυγανισμένο ψωμί και τριμμένο τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου