Ένα πραγματικά υπέροχο πιάτο, μια υπέροχη γεύση που θα τρελάνει τον ουρανίσκο σας. Η διαδικασία που φτιάχνεται το κριθαρότο είναι ακριβώς ίδια με αυτή που φτιάχνεται και το ρυζότο.
Κριθαρότο με Λουκάνικα και Φυστίκια
Υλικά: (για 2 άτομα)
Κριθαρότο με Λουκάνικα και Φυστίκια
Υλικά: (για 2 άτομα)
- 200gr κριθαράκι μέτριο
- 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 3 κ.σ φυστίκι αιγίνης ωμό και ανάλατο
- 100gr κρέμα γάλακτος light
- 1 κ.σ βούτυρο
- 100gr τριμμένη παρμεζάνα
- 1 λουκάνικο με πορτοκάλι (το βρίσκουμε στα super markets) κομμένο σε φέτες
- αλάτι, πιπέρι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- άνηθος ψιλοκομμένος
- 3 ποτήρια ζεστό νερό ή ζωμός λαχανικών
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε μέσα σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι
- Προσθέτουμε το κριθαράκι μαζί με τα λουκάνικα και συνεχίζουμε το σωτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς όμως
- Σβήνουμε με το κρασί μας
- Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ
- Βάζουμε το φυστίκι αιγίνης
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι
- Προσθέτουμε σταδιακά το ζεστό νερό ανακατεύοντας πάντα μέχρι να το απορροφά
- Κάνουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να πάρει όλο το νερό μας (προσοχή το κριθαράκι δεν πρέπει να είναι εντελώς μαλακό αλλά να διατηρηθεί al dente)
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας
- Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί
- Βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε
- Σερβίρουμε αμέσως με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο.
Σημείωση: αυτό το πιάτο όπως και το ρυζότο σερβίρονται και τρώγονται άμεσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου