Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Κριθαρότο με Λουκάνικα και Φυστίκια

Ένα πραγματικά υπέροχο πιάτο, μια υπέροχη γεύση που θα τρελάνει τον ουρανίσκο σας. Η διαδικασία που φτιάχνεται το κριθαρότο είναι ακριβώς ίδια με αυτή που φτιάχνεται και το ρυζότο.



Κριθαρότο με Λουκάνικα και Φυστίκια
Υλικά: (για 2 άτομα)

  • 200gr κριθαράκι μέτριο
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 3 κ.σ φυστίκι αιγίνης ωμό και ανάλατο
  • 100gr κρέμα γάλακτος light
  • 1 κ.σ βούτυρο
  • 100gr τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 λουκάνικο με πορτοκάλι (το βρίσκουμε στα super markets) κομμένο σε φέτες
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • άνηθος ψιλοκομμένος
  • 3 ποτήρια ζεστό νερό ή ζωμός λαχανικών
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε μέσα σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι
  • Προσθέτουμε το κριθαράκι μαζί με τα λουκάνικα και συνεχίζουμε το σωτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς όμως
  • Σβήνουμε με το κρασί μας
  • Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ
  • Βάζουμε το φυστίκι αιγίνης
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι
  • Προσθέτουμε σταδιακά το ζεστό νερό ανακατεύοντας πάντα μέχρι να το απορροφά
  • Κάνουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να πάρει όλο το νερό μας (προσοχή το κριθαράκι δεν πρέπει να είναι εντελώς μαλακό αλλά να διατηρηθεί al dente)
  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας
  • Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί
  • Βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε
  • Σερβίρουμε αμέσως με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο.
Σημείωση: αυτό το πιάτο όπως και το ρυζότο σερβίρονται και τρώγονται άμεσα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου