Ρεβύθια Κοκκινιστά
Υλικά: (για 2 άτομα)
- 250gr ρεβύθια (με το φλοιό τους)
- 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 1 τομάτα ψιλοκομμένη
- 4 κ.γλ. τοματοπελτέ
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 πράσσο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- άνηθος ψιλοκομμένος
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- ποικιλία πιπεριών (κόκκινο, άσπρο, πράσινο, μαύρο)
- ρίγανη
- θυμάρι
- θρούμπι
- 1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε τα ρεβύθια απο το προηγούμενο βράδυ μέσα σε κρύο νερό με λίγο αλάτι και τη σόδα.
- Την επόμενη μέρα, ξεπλένουμε πολύ καλά τα ρεβύθια μας με κρύο νερό
- Βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 10' περίπου
- Ξεπλένουμε τα ρεβύθια με κρύο νερό και τα σουρώνουμε καλά
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσσο, το σκόρδο και το φύλλο της δάφνης μέσα σε ελαιόλαδο
- Ρίχνουμε τα ρεβύθια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα ανακατεύοντας που και που
- Βάζουμε αλάτι, τα πιπέρια και τα υπόλοιπα μπαχαρικά μας
- Προσθέτουμε την τομάτα και τον τοματοπελτέ μαζί με τη ζάχαρη
- Ανακατεύουμε καλά
- Ρίχνουμε το μαϊντανό και τον άνηθο
- Προσθέτουμε νερό ζεστό μέχρι να καλύψει τα ρεβύθια μας
- Ανακατεύουμε καλά
- Αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις
- Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40' περίπου
- Μετά ανοίγουμε το καπάκι, δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας που και που μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου