Τα κρύα μπήκαν για τα καλά και ετσι για σήμερα έφτιαξα ενα κάπως "βαρύ" φαγητό. Κοκινιστά φασόλια στην κατσαρόλα, με μπούκοβο και χωριάτικο λουκάνικο.
Φασόλια Χάντρες με Λουκάνικο
Υλικά: (για 2 άτομα)
Φασόλια Χάντρες με Λουκάνικο
Υλικά: (για 2 άτομα)
- 250gr φασόλια χάντρες κατεψυγμένα
- 2 μικρά χωριάτικα λουκάνικα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- ελαιόλαδο
- 200gr χυμός τομάτας στον τρίφτη
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι, πιπέρι
- πάπρικα
- μπούκοβο καυτερό
- 1/2 ποτηράκι τσίπουρο
- λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Σωτάρουμε μέσα σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο μέσα σε ελαιόλαδο
- Προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα σε χοντρές ροδέλες και συνεχίζουμε το σωτάρισμα ανακατεύοντας
- Σβήνουμε με το τσίπουρο και συνεχίζουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ
- Ρίχνουμε τα φασόλια και ανακατεύουμε καλά
- Προσθέτουμε το χυμό τομάτας και τη ζάχαρη
- Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας
- Βάζουμε το μαϊντανό και το άνηθο και ανακατεύουμε καλά
- Προσθέτουμε μισό ποτήρι ζεστό νερό
- Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για 50-60' περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου