Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

Σούπα με φασόλια και ζυμαρικά

Μια απλή και εύκολη ιταλική σούπα για σήμερα που έχουμε ενα δροσερό βράδυ.



Σούπα με φασόλια και "κοχύλια"

Υλικά: (για 4 άτομα)

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 μίσχος απο σέλερυ ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • 100gr ψιλοκομμένη παντσέτα ή μπέϊκον
  • 1 1/2 lt ζωμός κοτόπουλου
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 400gr φασόλια (ήδη βρασμένα, αλλά να "κρατάνε" λίγο)  
  • 100gr ζυμαρικά "κοχύλια"
  • 200gr προσούτο ψιλοκομμένο
  • παρμεζάνα σε "φλούδες"
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε μέσα την παντσέτα ή το μπέϊκον 
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά μας και συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν
  • Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε
  • Βάζουμε το ξύλο κανέλας, το αλάτι και το πιπέρι
  • Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει για 15' σε χαμηλή φωτιά
  • Στη συνέχεια δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα "κοχύλια" και ανακατεύουμε
  • Αφήνουμε να βράσουν για 5' περίπου
  • Προσθέτουμε τα φασόλια μας, το προσούτο 
  • Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5' περίπου
  • Ρυθμίζουμε με αλάτι
  • Σερβίρουμε με "φλούδες" παρμαζάνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου