Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Κοτόσουπα

Σήμερα ο καιρός μοιάζει να είναι πραγματικά φθινοπωρινός, συννεφιασμένος ουρανός έτοιμος για βροχή και έξω η φύση μοιάζει να υποδέχεται σιγα σιγά το Χειμώνα. Μα με τέτοιο καιρό τι άλλο θα μπορούσα να φτιάξω για σήμερα παρά απο μια ωραία βελούδινη και γεμάτη θρεπτικά συστατικά σούπα.



Κοτόσουπα

Υλικά: (για 2 άτομα)

  • 1 στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα κομμένο στα τέσσερα
  • 1 μεγάλο καρότο 
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 πατάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 πράσσο
  • μαϊντανός
  • άνηθος
  • λουϊζα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
Εκτέλεση:

  • Κόβουμε όλα μας τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μαζί με όλα τα λαχανικά
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρασί
  • Ρυθμίζουμε με αλάτι και πιπέρι
  • Βάζουμε ζεστό νερό μέχρι να τα σκεπάσει όλα τα υλικά μας
  • Τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο και τη λουϊζα
  • Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου με μισάνοιχτο καπάκι.
  • Μόλις γίνει, βγάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέσα απο την κατσαρόλα μας
  • Με το μπίμερ πολτοποιούμε τη σούπα μας
  • Προσθέτουμε λίγο νερό ζεστό ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλουμε ή αραιή θέλουμε τη σούπα μας
  • Ξαναβάζουμε στην φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • Ταυτόχρονα κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα δυο απο τα τέσσερα κομμάτια του στήθους και τα προσθέτουμε μέσα στη σούπα.
  • Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου