Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

Κολοκυθάκια με ρύζι

Μια απλή καλοκαιρινή συνταγή.


Κολοκυθάκια με ρύζι

Υλικά:

  • 2 κολοκυθάκια
  • 1/2 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • 1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • χυμός ενός λεμονιού
  • μαϊντανός
  • άνηθος
  • δυόσμος
  • ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλυτζάνι νερό ζεστό
  • λίγο τυρί φέτα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες (μακρόστενες φέτες)
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε μέσα στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο
  • Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και την ψιλοκομμένη πιπεριά και συνεχίζουμε με το σωτάρισμα
  • Ρυθμίζουμε με αλάτι και πιπέρι
  • Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, τη ρίγανη και λίγο ακόμα πιπέρι
  • Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε με προσοχή ώστε να μην διαλύσουμε τα κολοκυθάκια
  • Προσθέτουμε το ρύζι και το νερό.
  • Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 35'.
  • Σερβίρουμε ζεστό και κομματάκια φέτας και λίγο ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου