Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Crostata με άγριο κεράσι


Crostata με άγριο κεράσι
Υλικα:


  • 400gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 150gr ζάχαρη
  • 250gr βούτυρο κομμένο σε κυβάκια (παγωμένο)
  • 4 κρόκοι αυγού 
  • Ξύσμα ενός λεμονιού 
  • 380gr μαρμελάδα άγριο κεράσι 
Εκτέλεση:
  • Σε μια μπασίνα τοποθετούμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τους κρόκους αυγού, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη 
  • Δημιουργούμε μια μπάλα
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε για μια ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί 
  • Βγάζουμε από το ψυγείο και ξανά ζυμώνουμε με τα δάχτυλα μας ώστε να μαλακώσει 
  • Παίρνουμε τα 3/4 της ζύμης και στρώνουμε με τα δάχτυλα μας μια ταρτιέρα δημιουργώντας και ένα γύρισμα ενός εκατοστού ώστε να μοιάζει με φωλιά 
  • Ρίχνουμε την μαρμελάδα και την απλώνουμε παντού 
  • Την υπόλοιπη ζύμη την κάνουμε κορδόνια χοντρά και δημιουργούμε ένα δίχτυ πάνω από τη μαρμελάδα 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου 
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε 
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι μαρμελάδα μας αρέσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου