Crostata με άγριο κεράσι
Υλικα:
- 400gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150gr ζάχαρη
- 250gr βούτυρο κομμένο σε κυβάκια (παγωμένο)
- 4 κρόκοι αυγού
- Ξύσμα ενός λεμονιού
- 380gr μαρμελάδα άγριο κεράσι
Εκτέλεση:
- Σε μια μπασίνα τοποθετούμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τους κρόκους αυγού, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη
- Δημιουργούμε μια μπάλα
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε για μια ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί
- Βγάζουμε από το ψυγείο και ξανά ζυμώνουμε με τα δάχτυλα μας ώστε να μαλακώσει
- Παίρνουμε τα 3/4 της ζύμης και στρώνουμε με τα δάχτυλα μας μια ταρτιέρα δημιουργώντας και ένα γύρισμα ενός εκατοστού ώστε να μοιάζει με φωλιά
- Ρίχνουμε την μαρμελάδα και την απλώνουμε παντού
- Την υπόλοιπη ζύμη την κάνουμε κορδόνια χοντρά και δημιουργούμε ένα δίχτυ πάνω από τη μαρμελάδα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι μαρμελάδα μας αρέσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου