Γεμιστό κολοκύθι με αυγό
Υλικά: (για 6 μερίδες)
- 6 στρογγυλά μεγάλα κολοκύθια
- 1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 1 μεγάλη τομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3/4 φλ. Ρύζι ταϋλάνδης
- 150gr γραβιέρα τριμμένη
- Μαϊντανό και μάραθο ψιλοκομμένο
- 1 φλ. Χυμός τομάτας
- 6 αυγά
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, κύμινο, μοσχοκάρυδο, ζάχαρη
- Βούτυρο
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το πάνω μέρος των κολοκυθιών κρατώντας το πάνω μέρος του σαν καπάκι και αδειάζουμε με ένα κουταλάκι το εσωτερικό του κολοκυθιού
- Με ένα μαχαίρι τρυπάμε τα κολοκύθια
- Ψιλοκόβουμε το εσωτερικό του κολοκυθιού
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Προσθέτουμε το ρύζι
- Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ψίχα του κολοκυθιού μαζί με την πιπεριά
- Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, κύμινο, μοσχοκάρυδο, μπούκοβο και τη ζάχαρη
- Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη τομάτα, το μαϊντανό και το μάραθο
- Ανακατεύουμε συνέχεια χέρι να χυλώσει
- Τέλος προσθέτουμε τη γραβιέρα και ένα κομματάκι βούτυρο
- Γεμίζουμε τα κολοκύθια με τη γέμιση αυτή
- Σκεπάζουμε με τα καπάκια τους
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό τομάτας, με λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και περιχύνουνε με αυτό τα κολοκύθια
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου
- Χτυπάμε στο μούλτι ελαιόλαδο, μαϊντανό, μάραθο και λίγο αλάτι
- Σουρώνουμε το μίγμα με τούλι
- Σερβίρουμε το κάθε κολοκύθι με ένα αυγό μάτι και περιχύνουνε με το λάδι μαιντανού-μάραθου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου