Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Σπανακόρυζο με αυγά τομάτα και φέτα


Σπανακόρυζο με αυγά τομάτα και φέτα
Υλικά:

  • 400gr κατεψυγμένο σπανάκι
  • 1/2 πράσσο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 τομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1/2 φλυτζάνι ρύζι Καρολίνα
  • Μαϊντανό, μάραθο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, γλυκό μπούκοβο, ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο
  • 4 αυγά 
  • 100gr φέτα τριμμένη
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε μέσα στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσσο και το σπανάκι
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπούκοβο, και τη ζάχαρη 
  • Προσθέτουμε την τομάτα, το μαϊντανό και το μάραθο
  • Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε 
  • Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το περιεχόμενο της κατσαρόλας
  • Κλείνουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά
  • Ανοίγουμε το καπάκι, και με μια κουτάλα δημιουργούμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε ένα αυγό μέσα με προσοχή να μην σπάσει ο κρόκος.
  • Κάνουμε το ίδιο και για τα τέσσερα αυγά 
  • Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε για 2-3 λεπτά 
  • Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου