Σπανακόρυζο με αυγά τομάτα και φέτα
Υλικά:
- 400gr κατεψυγμένο σπανάκι
- 1/2 πράσσο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 τομάτες κομμένες σε κυβάκια
- 1/2 φλυτζάνι ρύζι Καρολίνα
- Μαϊντανό, μάραθο
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, γλυκό μπούκοβο, ζάχαρη
- Ελαιόλαδο
- 4 αυγά
- 100gr φέτα τριμμένη
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε μέσα στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσσο και το σπανάκι
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπούκοβο, και τη ζάχαρη
- Προσθέτουμε την τομάτα, το μαϊντανό και το μάραθο
- Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το περιεχόμενο της κατσαρόλας
- Κλείνουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά
- Ανοίγουμε το καπάκι, και με μια κουτάλα δημιουργούμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε ένα αυγό μέσα με προσοχή να μην σπάσει ο κρόκος.
- Κάνουμε το ίδιο και για τα τέσσερα αυγά
- Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε για 2-3 λεπτά
- Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου