Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Κοτόπουλο με casarecce τομάτα και φέτα


Κοτόπουλο με casarecce τομάτα και φέτα 
Υλικά:


  • 1/2 κοτόπουλο σε παϊδάκια
  • 3 τομάτες σε κυβάκια 
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 250gr casarecce
  • 200gr φέτα σε τρίμματα
  • 1/2 ποτηράκι κρασί κόκκινο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό 
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κανέλα, ζάχαρη 
  • 2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κοτόπουλο
  • Σβήνουμε με το κρασί
  • Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, την κανέλα, τη ζάχαρη και τη δάφνη
  • Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη τομάτα, την πιπεριά και το μαϊντανό 
  • Αφήνουμε να πάρει μια βράση
  • Κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα 
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα casarecce 
  • Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μαγειρεμένο μας κοτόπουλο 
  • Αφήνουμε να πάρει μια βράση 
  • Τοποθετούμε σε πήλινα μπολ 
  • Ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη φέτα 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να γκρατιναριστεί καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου