Κοτόπουλο με casarecce τομάτα και φέτα
Υλικά:
- 1/2 κοτόπουλο σε παϊδάκια
- 3 τομάτες σε κυβάκια
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 250gr casarecce
- 200gr φέτα σε τρίμματα
- 1/2 ποτηράκι κρασί κόκκινο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κανέλα, ζάχαρη
- 2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κοτόπουλο
- Σβήνουμε με το κρασί
- Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, την κανέλα, τη ζάχαρη και τη δάφνη
- Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη τομάτα, την πιπεριά και το μαϊντανό
- Αφήνουμε να πάρει μια βράση
- Κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα
- Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα casarecce
- Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μαγειρεμένο μας κοτόπουλο
- Αφήνουμε να πάρει μια βράση
- Τοποθετούμε σε πήλινα μπολ
- Ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη φέτα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να γκρατιναριστεί καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου