Σήμερα είπα να κάνω ένα κάπως χειμωνιάτικο φαγητό, γεμάτο αρώματα και γεύσεις απο κανέλα, κρασί και γαρύφαλλο.
Κοκκινιστό με Μακαρόνι
Υλικά: (για 4 άτομα)
Κοκκινιστό με Μακαρόνι
Υλικά: (για 4 άτομα)
- 600gr μοσχαρίσιο κρέας κυλώτο σε κομμάτια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 250gr χυμός τομάτας στον τρίφτη
- 2 κ.γλ πελτές τομάτας
- λίγη ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
- κανέλλα σκόνη
- γαρύφαλλο σκόνη
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- άνηθος ψιλοκομμένος
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 πακέτο μακαρόνι Νο5
- τριμμένο τυρί
Εκτέλεση:
- Σωτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος μέσα σε λίγο ελαιόλαδο μεσα σε αντικολητική κατσαρόλα
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να φύγει το αλκοολ
- Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό τομάτας και τον πελτέ
- Ανακατεύουμε καλά
- Προσθέτουμε το μαϊντανό και τον άνηθο
- Κλείνουμε το καπάκι
- Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου.
- Βράζουμε τα μακαρόνια μας
- Μόλις είναι έτοιμα και τα σουρώσουμε ανακατεύουμε με λίγη απο τη σάλτσα μας για να μην μας κολλήσουν
- Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου