Κρεμμυδάτα Μπριζολάκια
Υλικά: (για 2 άτομα)
- 2 χοιρινές μπριζόλες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κόκκινα κομμένα σε ροδέλες
- 1 πράσσο κομμένο σε ροδέλες
- 2 πατάτες κομμένες σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
- χυμος 1/2 λεμονιού
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη
- φασκόμηλο
- δεντρολίβανο
- 2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση:
- Σε μια χαμηλή κατσαρόλα (σωτιέρα) σωτάρουμε τις μπριζόλες μας μέσα σε ελαιόλαδο
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πατάτα, το πράσσο, το σκόρδο
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, φασκόμηλο, το δεντρολίβανο και τα φύλλα δάφνης
- Συνεχίζουμε το σωτάρισμα
- Γυρνάμε τις μπριζόλες και απο την άλλη πλευρά
- Σβήνουμε με το κρασί
- Προσθέτουμε το μαϊντανό και το λεμόνι
- Κλείνουμε το καπάκι
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40' περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου