Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Κρεμμυδάτα Μπριζολάκια



Κρεμμυδάτα Μπριζολάκια

Υλικά: (για 2 άτομα)

  • 2 χοιρινές μπριζόλες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κόκκινα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 πράσσο κομμένο σε ροδέλες
  • 2 πατάτες κομμένες σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
  • χυμος 1/2 λεμονιού
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη
  • φασκόμηλο
  • δεντρολίβανο
  • 2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση:
  • Σε μια χαμηλή κατσαρόλα (σωτιέρα) σωτάρουμε τις μπριζόλες μας μέσα σε ελαιόλαδο
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πατάτα, το πράσσο, το σκόρδο
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, φασκόμηλο, το δεντρολίβανο και τα φύλλα δάφνης
  • Συνεχίζουμε το σωτάρισμα
  • Γυρνάμε τις μπριζόλες και απο την άλλη πλευρά
  • Σβήνουμε με το κρασί
  • Προσθέτουμε το μαϊντανό και το λεμόνι
  • Κλείνουμε το καπάκι 
  • Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40' περίπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου