Μπιφτέκια με Πράσσο
Υλικά: (για 3 άτομα)
- 250gr κιμάς χοιρινός
- 250gr κιμάς μοσχαρίσιος
- 200gr ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
- 1/2 φλυτζάνι γάλα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πράσσο ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- αλάτι, πιπέρι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λουϊζα ψιλοκομμένη
- ελαιόλαδο
- λίγο ξύδι
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε το ψωμί μεσα στο γάλα
- Στραγγίζουμε καλά και τοποθετούμε μέσα σε μια μπασίνα (μεγάλο μπολ)
- Προσθέτουμε ολα τα υλικά μαζι
- Ζυμώνουμε πολύ καλα ωστε να ομοιγενοποιηθούν τα υλικά μας
- Πλάθουμε σε 6 μεγάλα μπιφτέκια
- Τοποθετούμε μέσα σε λαδωμένο ταψί
- Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο απο πάνω
- Σκεπάζουμε το ταψί μας με ενα αλουμινόχαρτο
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 30'
- Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15'
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου