Λαζανάκι με θαλασσινά
Υλικά:
- 600gr γαρίδες και μύδια κατεψυγμένα
- 1/2 φινόκιο ψιλοκομμένο
- 1/2 πράσο ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
- 2 μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1 κλωναράκι σέλερυ σε φετούλες
- Μαϊντανος, άνηθος
- 400gr χυμός τομάτας στον τρίφτη
- 1/2 φλ. Τσίπουρο
- Αλάτι, πιπέρι
- Θυμάρι
- Λίγη ζάχαρη
- Λίγο κάρδαμο
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Ξεπαγώνουμε τα θαλασσινά και τα στεγνώνουμε καλά
- Σωτάρουμε σε ενα μεγάλο τηγάνι το φινόκιο, το πράσο, τα κρεμμδάκια, το σέλερυ μεσα σε ελαιόλαδο
- Προσθέτουμε τα θαλασσινά και ανακατεύουμε με προσοχή
- Ρίχνουμε και τα μανιτάρια
- Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και το κάρδαμο και τη ζάχαρη
- Σβήνουμε με το τσίπουρο
- Προσθέτουμε το χυμό τομάτας και ανακατεύουμε καλά
- Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό
- Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10' σε μέτρια φωτιά
- Ετοιμάζουμε και το λαζανάκι και σερβίρουμε με τη σάλτσα μας απο πάνω
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου