Ρολό χοιρινό γεμιστό
Υλικά:(για 10άτομα)
- 2 1/2kgr χοιρινή πανσέτα ξεκοκαλισμένη (μας το ετοιμάζει ο κρεοπώλης)
- 1 κοκκινη πιπεριά
- 2 καρότα
- 1 πορτοκαλί πιπεριά
- 400gr γραβιέρα αμφιλοχίας
- 2 κ.σ μέλι
- 2 κ.σ μουστάρδα
- Ελαιόλαδο
- Χυμός ενός πορτοκαλιού
- Αλάτι, μίγμα πιπεριών
- Θυμάρι
Εκτέλεση:
- Ανοίγουμε την πανσέτα και τις πιπεριές, τα καρότα κομμένα σε λωρίδες και την γραβιέρα σε μεγάλα μπαστουνάκια
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και τα μπαχαρικά
- Τυλίγουμε σφιχτά και δένουμε με σπάγγο μαγειρικής
- Φτιάχνουμε την μαρινάδα μας ανακατεύοντας το μέλι, τη μουστάρδα, ελαιόλαδο, χυμό πορτοκαλιού, αλάτι και μπαχαρικά
- Αλείφουμε το ρολό μας με τη μαρινάδα, το κεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον
- Βάζουμε το ρολό σε γάστρα
- Ρίχνουμε και όλα τα ζουμιά με την μαρινάδα
- Προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό
- Σκεπάζουμε με το καπάκι
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 2 ώρες περίπου
- Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, βγάζουμε το καπάκι και αφήνουμε να πάρει χρώμα απο όλες τις πλευρές
- Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά, βγάζουμε τον σπάγγο και μετά το κόβουμε σε λεπτές φέτες
- Τα ζουμιά της γάστρας τα βάζουμε σε μπλέντερ και δημιουργούμε έτσι τη σάλτσα που θα συνοδεύσει το κρέας μας
- Μπορούμε να γαρνίρουμε με πατάτες φούρνου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου