Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Γίγαντες στο φούρνο



Γίγαντες στο φούρνο

Υλικά:
  • 250gr φασόλια γίγαντες
  • 250gr χυμός τομάτας στον τρίφτη
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καρότο σε ροδέλες
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 πράσσο
  • 1/2 φινόκιο
  • μαϊντανός
  • σέλινο
  • αλάτι, πιπέρι
  • πάπρικα
  • λίγη κανέλλα
  • ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  •  Μουλιάζουμε τα φασόλια μέσα σε νερό απο το προυγούμενο βράδυ
  • βάζουμε τα φασόλια στη χύτρα με νερό και αφου σφυρίξει η βαλβίδα αφήνουμε να βράσει για 10' σε χαμηλή φωτιά
  • Σουρώνουμε τα φασόλια
  • Σε ενα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο, το πράσσο σε ροδέλες, το φινόκιο ψιλοκομμένο και το καρότο μέσα σε λιγο ελαιόλαδο
  • Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τέλος το μαϊντανό και το σέλινο
  • Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας
  • Βάζουμε το χυμό τομάτας και λίγη ζάχαρη
  • Αφήνουμε να πάρει μια βράση
  • Σε ενα ταψί ή μεταλλική γάστρα βάζουμε τα φασόλια και τη σάλτσα που φτιάξαμε παραπάνω
  • Ανακατεύουμε καλά 
  • Ρίχνουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό
  • Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου (βλέποντας το που και που και ανακατεύοντας το
  • Αν θέλουμε όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε απο πάνω σε κομματάκια τυρί φέτα και ξαναβάζουμε στο φούρνο για να λιώσει και μετά σερβίρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου