Γίγαντες στο φούρνο
Υλικά:
- 250gr φασόλια γίγαντες
- 250gr χυμός τομάτας στον τρίφτη
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 καρότο σε ροδέλες
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1/2 πράσσο
- 1/2 φινόκιο
- μαϊντανός
- σέλινο
- αλάτι, πιπέρι
- πάπρικα
- λίγη κανέλλα
- ζάχαρη
- ελαιόλαδο
- Μουλιάζουμε τα φασόλια μέσα σε νερό απο το προυγούμενο βράδυ
- βάζουμε τα φασόλια στη χύτρα με νερό και αφου σφυρίξει η βαλβίδα αφήνουμε να βράσει για 10' σε χαμηλή φωτιά
- Σουρώνουμε τα φασόλια
- Σε ενα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο, το πράσσο σε ροδέλες, το φινόκιο ψιλοκομμένο και το καρότο μέσα σε λιγο ελαιόλαδο
- Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τέλος το μαϊντανό και το σέλινο
- Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας
- Βάζουμε το χυμό τομάτας και λίγη ζάχαρη
- Αφήνουμε να πάρει μια βράση
- Σε ενα ταψί ή μεταλλική γάστρα βάζουμε τα φασόλια και τη σάλτσα που φτιάξαμε παραπάνω
- Ανακατεύουμε καλά
- Ρίχνουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό
- Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου (βλέποντας το που και που και ανακατεύοντας το
- Αν θέλουμε όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε απο πάνω σε κομματάκια τυρί φέτα και ξαναβάζουμε στο φούρνο για να λιώσει και μετά σερβίρουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου