Σήμερα με τόσο κρύο σκέφτηκα να φτιάξω γιουβαρλάκια. Ανοιξα λοιπόν το ψυγείο και έβγαλα οτι χορταρικό είχα. Το αποτέλεσμα; Φοβερο!
Γιουβαρλάκια αρωματικά
Υλικά:
- 500gr χοιρινός κιμάς
- 5 κ.σ ρύζι καρολίνα
- Ελαιόλαδο
- 1 μίσχος σέλερυ
- Λίγη σελινόριζα
- 1/2 φινόκιο
- 1 κομματάκι τζίτζερ
- 1 πατάτα
- 1 καρότο
- 1/2 πράσσο
- 5 μανιτάρια Agaricus κομμένα στα τέσσερα
- 2 κρεμμύδια ξερά
- Μαϊντανός
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κρόκος αυγού
- 1 λεμόνι
- 3 κ.σ νισεστέ
- Αλεύρι
Εκτέλεση:
- Πολτοποιούμε το καρότο, το ενα κρεμμύδι, το πράσσο, το φινόκιο, το τζίτζερ, τη σελινόριζα, το σέλερυ, την πατάτα στο μπλέντερ
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 1/2 lt νερό, λίγο ελαιόλαδο, τα πολτοποιημένα λαχανικά, τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει βράση
- Σε μια μπασίνα βάζουμε τον κιμά, ενα πολτοποιημένο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι
- Ζυμώνουμε καλά
- Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού
- Ρολάρουμε μέσα σε αλεύρι
- Βαλζουμε τα μπαλάκια μέσα στην κατσαρόλα με το ζωμό που βράζει
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 45' περίπου ή για 20' αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα.
- Το βγάζουμε απο τη φωτιά
- Σε ενα μπολ χτυπάμε τον κρόκο, προσθέτουμε λίγο κρύο νερό, το χυμό λεμονιού και το νισεστέ
- Ρίχνουμε στο μπολ λίγο απο το ζεστό ζωμό της κατσαρόλας για να πλησιάσει τη θερμοκρασία του φαγητού μας και μετά το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα
- Βάζουμε πάλι σε δυνατή φωτια και ανακατεύοντας αφήνουμε να πάρει μια βράση και το βγάζουμε απομτη φωτιά
- Αφήνουμε για καμια ώρα να κρυώσει λίγο και να χυλώσει και μετά σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου