Ενα πολύ εύκολο, πολύ θρεπτικό, πολύ νόστιμο και πολύ γρήγορο φαγητό.
Ρατατούιγ (μπριαμ)
Υλικά:( για 4-5 άτομα)
Ρατατούιγ (μπριαμ)
Υλικά:( για 4-5 άτομα)
- 10 πατάτες
- 2 καρότα
- 2 κολοκυθάκια
- 6 μανιτάρια μεγάλα agaricus
- 1/2 πράσσο
- 1 κρεμμύδι
- 1 μίσχος σέλερυ
- Μαϊντανός, άνηθος
- 4 σκελίδες σκόρδο
- Ελαιόλαδο
- 300gr χυμός τομάτας στον τρίφτη
- 1 κύβος (ζελέ) ζωμός βοδινού
- Αλάτι, πιπέρι
- Κανέλλα
- Ρίγανη
- Λίγη ζάχαρη
- Κάρδαμο
Εκτέλεση:
- Κόβουμε όλα μας τα λαχανικά σε φέτες πάχους 1cm περίπου
- Τοποθετούμε σε ταψί
- Προσθέτουμε τον μαίντανό και τον άνηθο ψιλοκομμένα
- Σε ενα μπολ διαλύουμε το ζωμό βοδινού μέσα στο χυμό τομάτας μαζί με τη ζάχαρη
- Ρίχνουμε στο ταψί με τα λαχανικά
- Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο
- Πασπαλίζουμε με το αλάτι και τα μπαχαρικά μας
- Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας τα υλικά ώστε να πάει παντού η σάλτσα, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά μας
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί μας
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40'
- Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ψηθεί εντελώς και να πάρει χρώμα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου