Σπανακόπιτα
Υλικά:
Για τη ζύμη:
- 1 κούπα γιαούρτι
- 1/3 κούπα ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα μαργαρίνη
- 1 κ.γλ. Αλάτι
- 3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση:
- Ξεκινάμε με τη ζύμη μας
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με νερό οσο πάρει για να γίνει ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί 30' στο ψυγείο
- Φτιάχνουμε τη γεμιση
- Σωτάρουμε το σπανάκι σε λίγο ελαιόλαδο
- Προσθέτουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι
- Αφού τα βγάλουμε απο τη φωτιά ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, άνηθο, σχοινόπρασο
- Βάζουμε τα αυγά και τη φέτα
- Ανοίγουμε φύλλα απο τη ζύμη μας
- Στρώνουμε σε ενα λαδωμένο ταψί ενα φυλλο, μετα λαδώνουμε και βάζουμε άλλο φύλλο
- Τοποθετούμε τη γέμιση
- Απο πανω βάζουμε ενα φύλλο, λαδώνουμε, ξανα βάζουμε ενα φύλλο, λαδώνουμε και ραντίζουμε με λίγο νερό
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου