Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Τάρτα λεμονι


Τάρτα λεμόνι
Υλικά:
Για τη βάση 

  • 250gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 130gr βούτυρο 
  • 80gr ζάχαρη 
  • 3 κρόκους αυγού 
  • Ξύσμα λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι 
Για τη γέμιση
  • 250ml κρέμα γάλακτος 
  • 250ml γάλα 
  • 50gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 150gr ζάχαρη 
  • 3 κρόκους αυγού 
  • Ξύσμα ενός λεμονιού 
  • Χυμός δυο λεμονιών 
Εκτέλεση:
  • Ξεκινάμε να φτιάξουμε τη βάση της τάρτας. 
  • Σε μια μπασίνα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί της βάσης και ανακατεύουμε καλά με τα δαχτυλά μας μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη 
  • Τυλίγουμε με μεμβράνη τη ζύμη και τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου να ξεκουραστεί 
  • Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη γέμιση 
  • Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε τους τρεις κρόκους με τη ζάχαρη 
  • Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το αλεύρι 
  • Μέσα στο μίγμα γάλακτος τοποθετούμε το μίγμα των κροκων και ανακατεύουμε καλά με το Φουέ
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία βελούδινη κρέμα 
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιών και ανακατεύουμε 
  • Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει 
  • Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και στρώνουμε με τα δάχτυλα μας σε μια φόρμα Φ24εκ 
  • Δημιουργούμε σήκωμα στη βάση περιμετρικά περίπου 2 εκ 
  • Ρίχνουμε την κρέμα μας μέσα 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο πάνω-κάτω (όχι αερόθερμο) για 40 λεπτά περίπου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου