Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Γεμιστό κολοκύθι με αυγό


Γεμιστό κολοκύθι με αυγό
Υλικά: (για 6 μερίδες)


  • 6 στρογγυλά μεγάλα κολοκύθια
  • 1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλη τομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3/4 φλ. Ρύζι ταϋλάνδης
  • 150gr γραβιέρα τριμμένη
  • Μαϊντανό και μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. Χυμός τομάτας 
  • 6 αυγά
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, κύμινο, μοσχοκάρυδο, ζάχαρη 
  • Βούτυρο 
Εκτέλεση:
  • Κόβουμε το πάνω μέρος των κολοκυθιών κρατώντας το πάνω μέρος του σαν καπάκι και αδειάζουμε με ένα κουταλάκι το εσωτερικό του κολοκυθιού
  • Με ένα μαχαίρι τρυπάμε τα κολοκύθια
  • Ψιλοκόβουμε το εσωτερικό του κολοκυθιού
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Προσθέτουμε το ρύζι 
  • Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ψίχα του κολοκυθιού μαζί με την πιπεριά
  • Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, κύμινο, μοσχοκάρυδο, μπούκοβο και τη ζάχαρη
  • Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη τομάτα, το μαϊντανό και το μάραθο 
  • Ανακατεύουμε συνέχεια χέρι να χυλώσει
  • Τέλος προσθέτουμε τη γραβιέρα και ένα κομματάκι βούτυρο 
  • Γεμίζουμε τα κολοκύθια με τη γέμιση αυτή 
  • Σκεπάζουμε με τα καπάκια τους
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό τομάτας, με λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και περιχύνουνε με αυτό τα κολοκύθια 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου 
  • Χτυπάμε στο μούλτι ελαιόλαδο, μαϊντανό, μάραθο και λίγο αλάτι
  • Σουρώνουμε το μίγμα με τούλι 
  • Σερβίρουμε το κάθε κολοκύθι με ένα αυγό μάτι και περιχύνουνε με το λάδι μαιντανού-μάραθου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου