Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

Μπριαμ Ρεβύθια στο φούρνο



Μπριαμ Ρεβύθια στο φούρνο
Υλικά: (για 4 άτομα)

  • 250gr ρεβύθια λευκά
  • 3 πατάτες 
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 καρότα
  • 1 μίσχος σέλερυ
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πράσσο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι
  • θυμάρι
  • λίγη ζάχαρη
  • 250gr χυμός τομάτας στον τρίφτη
  • ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
Εκτέλεση:
  • Μουλιάζουμε απο το βράδυ τα ρεβύθια μέσα σε κρύο νερό με λίγο αλάτι και ενα κουταλάκι σόδα σκόνη
  • Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε καλά
  • Τα Βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 10' περίπου
  • Σουρώνουμε και ξεβγάζουμε με κρύο νερό
  • Κόβουμε σε κύβους όλα μας τα λαχανικά
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε μέσα σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσσο
  • Προσθέτουμε τις πατάτες, τις πιπεριές, τα καρότα και τα κολοκυθάκια
  • Συνεχίζουμε το σωτάρισμα ανακατεύοντας καλά
  • Προσθέτουμε τα ρεβύθια και ρυθμίζουμε με αλάτι και πιπέρι
  • Βάζουμε το θυμάρι και τη ζάχαρη
  • Σβήνουμε με το κρασί
  • Προσθέτουμε το χυμό τομάτας και ανακατεύουμε
  • Ρίχνουμε τον άνηθο και το μαϊντανό
  • Μεταφέρουμε το μίγμα μας σε μεταλλική γάστρα
  • Προσθέτουμε 1 1/2 ποτηρι ζεστό  νερό και ανακατεύουμε καλά
  • Κλείνουμε με το καπάκι της γάστρας
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 1 1/2-2 ώρες ανακατεύοντας που και που.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου