Κυριακή, 5 Μαΐου 2013

Αρνάκι στο φούρνο

Και για σήμερα το πασχαλινό μας αρνάκι στο φούρνο με πατατούλες.


Αρνάκι στο φούρνο

Υλικά:
  • 3Kgr αρνάκι γάλακτος
  • ελαιόλαδο
  • 10 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • θυμάρι
  • ρίγανη
  • 10κ.σ. μέλι
  • 4 κ.σ. μουστάρδα
  • χυμός μισού λεμονιού
  • 1/4 φλυτζανιού whiskey
  • κόλιαντρο κοπανισμένο
  • λίγο corn flour
Εκτέλεση:
  •  Σε διάφορα σημεία του αρνιού ανοίγουμε σχισμές με ενα μαχαίρι και κρύβουμε μέσα σκελίδες σκόρδου
  • Αλείφουμε με ελαιόλαδο τα κομμάτια του αρνιού
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέριμ ρίγανη και προσέχουμε να πάει παντού
  • Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο
  • Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 190C για 1 ώρα περίπου
  • Στη συνέχεια βγάζουμε το αλουμινόχαρτο 
  • Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το μέλι, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπερι, θυμάρι, whiskey, λεμόνι, κόλιαντρο και λίγο corn flour
  • Αλείφουμε το αρνάκι με το παραπάνω μίγμα
  • Συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180C για 15'
  • Ξανα αλείφουμε το κρέας με το μίγμα του μελιού
  • Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15-20'
  • Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου και περιχ΄ύνουμε με τη σάλτσα του ταψιού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου