Σάββατο, 18 Μαΐου 2013

Ρολλό κιμά



Ρολλό Κιμάς

Υλικά:

  • 500gr χοιρινός κιμάς
  • 2 φέτες ψωμι μπαγιάτικο
  • Λίγο γάλα
  • 2 κ.γλ μουστάρδα με μέλι
  • 1 αυγό
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγο ξύδι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Κύμινο
  • Ρίγανη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Μαϊντανος ψιλοκομμένος
  • Άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 βραστό αυγό
  • 6 φέτες σαλάμι μπύρας
  • Τριμμένη γραβιέρα
  • Λίγο ροζέ κρασί
Εκτέλεση:
  • Σε μια μπασίνα ( μεγάλο μπολ) βάζουμε το ψωμί με λιγο γάλα να μαλακώσει
  • Προσθέτουμε τον κιμά και το αυγό
  • Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας, λίγο ελαιόλαδο, ξύδι, λιγο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σκόρδο λιωμένο
  • Βάζουμε και τη μουστάρδα
  • Ανακατεύουμε καλά
  • Παίρνουμε ενα αλουμινόχαρτο και απλώνουμε τον κιμά πάνω
  • Στο κέντρο βάζουμε κατα μήκος το σαλάμι, απο πάνω το τυρί, το αυγό σε φέτες, το υπόλοιπο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο
  • Διπλώνουμε και ρολάρουμε
  • Βάζουμε σε χαμηλη αντικολητική κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί
  • Τοποθετούμε με προσοχή μεσα το ρολό και σωτάρουμε
  • Με πολύ προσοχή γυρνάμε και απο την άλλη και συνεχίζουμε το σωτάρισμα
  • Σβήνουμε με λίγο κρασί 
  • Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40' περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου