Η Ζαχαρόπαστα είναι μια βασική παρασκευή που χρησιμοποιούμε σε πολλές τούτρες και γλυκά. Με αυτή δημιουργούμε εντυπωσιακά γλυκά.
Ζαχαρόπαστα
Υλικά:
Ζαχαρόπαστα
Υλικά:
- 1Kgr ζάχαρη άχνη
- 20gr ζελατίνη (12 φύλλα)
- 1κ.σ. γλυκερίνη (τη βρίσκουμε σε ειδικά καταστήματα ζαχαροπλαστικής)
- 1/2 φλ γλυκόζη
- 1/4 φλ. νερό κρύο
- εσάνς (π.χ βανίλια, πικραμύγδαλο, πορτοκάλι)
Εκτέλεση:
- Σε ένα κατσαρολάκι διαλύουμε τα φύλλα ζελατίνας μέσα στο κρύο νερό, αφήνοντάς τα για 5 λεπτά περίπου
- Βάζουμε το κατσαρολάκι πάνω στη φωτιά και προσθέτουμε τη γλυκόζη ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να διαλυθεί καλά η γλυκόζη και τα φύλλα ζελατίνας
- Βάζουμε την εσάνς
- Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε τη γλυκερίνη
- Ανακατεύουμε καλά
- Σε μια μεγάλη μπασίνα βάζουμε την άχνη ζάχαρη δημιουργώντας μια λακούβα στη μέση
- Ρίχνουμε το ζεστό μίγμα της ζελατίνης εκεί στη λακούβα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα
- Στη συνέχεια δουλεύουμε το μίγμα με το χέρι και ζυμώνουμε
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζάχαρη άχνη πασπαλίζοντας απο πάνω για να μην κολλάει στα χέρια μας
- Μόλις η ζύμη μας δεν κολλάει στα χέρια μας την κάνουμε μια μπάλα και την τυλίγουμε καλά με μεμβράνη.
- Αποθηκεύουμε μέσα σε δροσερό ντουλάπι.
- Τη ζαχαρόπαστα μπορούμε να την χρωματίσουμε με ότι χρώμα ζαχαροπλαστικής θέλουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου