Για σήμερα μια ωραία συνταγή που μας έστειλε η φίλη μας η Λίζα.
Κιμαδόπιτα
Υλικά:
Κιμαδόπιτα
Υλικά:
- 500gr κιμάς απο σπάλα
- 1 φλ. πλιγούρι μουσκεμένο σε νερό
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κύβος λαχανικών
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
- κανέλα
- 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 250gr κασέρι τριμμένο
- 1/2 φλ. κόκκινο γλυκό κρασί
- ελαιόλαδο
- 12 φύλλα κρούστας
Εκτέλεση:
- Σε δυο φλυτζάνια νερό με αλάτι βράζουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν
- Σε μια κατσαρόλα μεσα σε λίγο λάδι σωτάρουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να σωταριστεί καλά
- Προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι
- Όταν μαλακώσουν τακρεμμύδια ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών μέσα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το πλιγούρι.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να ρουφήξει περίπου τα 3/4 των υγρών το πλιγούρι.
- Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε ταυτόχρονα με το σωτάρισμα του κιμά
- Αφού έχει σωταριστεί καλά ο κιμάς, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί
- Ρίχνουμε μια πρέζα μοσχοκάρυδο και μια κανέλα
- Προσθέτουμε το μίγμα των κρεμμυδιών μέσα στον κιμά και ανακατεύουμε καλά
- Αφήνουμε το μίγμα μας να κρυώσει
- Λαδώνουμε το ταψί μας
- Στρώνουμε τα 4 φύλλα κάτω λαδώνοντάς τα
- Προσθέτουμε το κασέρι μέσα στο μίγμα του κιμά και ανακατεύουμε
- Βάζουμε τη μισή γέμιση αυτή μέσα στο ταψί πάνω απο τα φύλλα που στρώσαμε
- Στρώνουμε άλλα δυο φύλλα
- Ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση
- Στρώνουμε απο πάνω και τα άλλα τέσσερα φύλλα λαδώνοντάς τα.
- Κόβουμε σε κομμάτια
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30' περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου