Λαδοκούλουρα τραγανά
Υλικά:
- 1 φλ. σπορέλαιο
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ κανέλα
- 1 κ.γλ γαρύφαλλο
- 1 κ. γλ μοσχοκάρυδο
- 1 κ. γλ σόδα σκόνη
- 1 κ. γλ baking powder
- 2 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ χυμός πορτοκαλιού
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/2 φλ. κονιακ
- 900gr αλεύρι
- σουσάμι
Εκτέλεση:
- Σε μια μπασίνα βάζουμε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά
- προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το κονιακ
- Σε ενα ποτήρι ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα (προσοχή γιατί φουσκώνει) και βάζουμε στο μίγμα μας
- Βάζουμε το baking powder
- Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο ενώ ανακατεύουμε
- Πλάθουμε κουλουράκια
- Βουτάμε μεσα σε σουσάμι
- Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-25' περίπου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου