Η αρχόντισσα του τραπεζιου της 25ης Μαρτίου.
Σκορδαλιά με καρύδι
Υλικά:
Σκορδαλιά με καρύδι
Υλικά:
- 3 πατάτες
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 κ.σ ξύδι
- 1/2 φλ. καρύδια
- 1 κ.σ κουκουνάρι
- 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν
- Χτυπάμε στο multi τα καρύδια μέχρι να γίνουν σκόνη
- Στο γουδί μας βάζουμε το σκόρδο, λίγο αλάτι, το τριμμένο καρύδι και το κουκουνάρι και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ωραία κρέμα
- Όταν βράσουν οι πατάτες μας, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια
- Βάζουμε τα κομμάτια στο blender και τις κάνουμε πουρέ
- Προσθέτουμε το μίγμα του καρυδιού, το ξύδι, λίγο ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι
- Συνεχίζουμε το χτύπημα στο blender
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, το λεμόνι
- Ρυθμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε
- Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου πριν την σερβίρουμε.
Απλά η γευση αυτη δεν υπάρχει ευχαριστω για το κέρασμα
ΑπάντησηΔιαγραφή