Κοκκινιστό Μοσχαράκι με Φασολάκια
Υλικά: (για 2 άτομα)
- 300gr μοσχαρίσιο κρέας σε κομμάτια
- 300gr φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα και πλυμμένα
- 200gr χυμός τομάτας στον τρίφτη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 μίσχος σέλερυ
- 1 φύλλο δάφνης
- ελαιόλαδο
- λίγη ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη
- θυμάρι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- άνηθος ψιλοκομμένος
- 1/2 ποτηράκι τσίπουρο
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέσα σε ελαιόλαδο
- Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και το ψιλοκομμένο μίσχο σέλερυ και συνεχίζουμε το σωτάρισμα ανακατεύοντας
- Σβήνουμε με το τσίπουρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι και το φύλλο δάφνης
- Από πάνω βάζουμε τα φασολάκια χωρίς να ανακατέψουμε
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι
- Προσθέτουμε το χυμό τομάτας τον οποίο έχουμε ανακατέψει με τη ζάχαρη μαζί με 2/3 ποτηριού ζεστό νερό
- Βάζουμε το μαϊντνό και το άνηθο
- Τέλος βάζουμε τα φύλλα του σέλερυ
- Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο
- Αφού πάρει μια δυο βράσεις, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40' περίπου.
- Στη συνέχεια ανοίγουμε το καπάκι και δυναμώνουμε τη φωτιά
- Συνεχίζουμε μέχρι να πιεί τα πολλά υγρά και να μείνει με την πηχτή του σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου