Πάστα Φλώρα
Υλικά:
- 450gr αλεύρι
- 50gr καρύδι τριμμένο
- 240gr βούτυρο λιωμένο
- 150gr ζάχαρη
- 1/2 κ.γλ. baking powder
- 1 βανίλια
- 2 αυγά
- 1/2 φλ. του καφέ whiskey
- μαρμελάδα της αρεσκείας μας
- άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε μια μπασίνα το αλεύρι το οποίο το ανακατεύουμε με το baking powder και τη βανίλια.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το καρύδι και ανακατεύουμε
- Βάζουμε τα αυγά, το whiskey και το βούτυρο
- Ανακατεύουμε καλά με ενα κουτάλι
- Δημιουργούμε μια ωραία ζύμη την οποία την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ενα ταψάκι ή τσέρκι διαμέτρου περίπου 26εκ.
- Στρώνουμε τα 2/3 της ζύμης μας δημιουργώντας ενα "καλαθάκι"
- Βάζουμε μέσα την μαρμελάδα
- Με την υπόλοιπη ζύμη μας φτιάχνουμε μπαστουνάκια και το τοποθετούμε απο πάνω σαν πλέγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40' περίπου.
- Μόλις κρυώσει ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου