Ένα πολύ νόστιμο πιάτο το οποίο το χρησιμοποίησα ως πρώτο πιάτο σε ένα δείπνο Χριστουγεννιάτικο.
Κρέπες με Σπανάκι
Υλικά:
Κρέπες με Σπανάκι
Υλικά:
- 250gr αλεύρι
- 500ml γάλα
- 4 αυγά
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 300gr ρικότα ή ανθότυρο
- 500gr σπανάκι πλυμμένο και καθαρισμένο
- 2 φέτες μπέικον
- 20gr αλεύρι
- 200ml γάλα
- 70gr παρμεζάνα τριμμένη
- 50gr βούτυρο
- τριμμένο μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αρχικά φτιάχνουμε τις κρέπες μας. Σε μια μπασίνα βάζουμε το αλέυρι και το κρύο γάλα και ανακατεύουμε καλά
- Βάζουμε το αλάτι και τα αυγά ενα-ενα
- Τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο
- Ανακατεύουμε καλά με ενα φουέ και αφήνουμε το μίγμα μας να ξεκουραστεί για 30'
- Σε ενα αντικολητικό τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και προσθέτουμε 1/2 φλ. τσαγιού απο το μίγμα της κρέπας και ψήνουμε για 1 λεπτό περίπου, Γυρνάμε και απο την άλλη πλευρά
- Τοποθετούμε τις κρέπες μας τη μια πάνω απο την άλλη
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το σπανάκι μας και το αφήνουμε να μπλανσαριστεί μέσα στα ζουμιά του (δεν προσθέτουμε νερό)
- Όταν μαλακώσει, το κατεβάζουμε απο τη φωτιά ρίχνουμε αλάτι και το αφήνουμε να κρυώσει
- Με ενα μαχαίρι το κόβουμε σε κομμάτια
- Προσθέτουμε τη ρικότα, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- Σε ενα τηγάνι σωτάρουμε το ψιλοκομμένο μπέικον
- Βάζουμε και το μπέικον μέσα στο μίγμα με το σπανάκι
- Τώρα πάμε να φτιάξουμε την μπεσαμέλ μας
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 50gr βούτυρο και τα 20gr αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά
- Ρίχνουμε τα 200ml το κρύο γάλα και ανακατεύουμε καλά με φουέ μέχρι να δέσει να γίνει μια ωραία κρέμα
- Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τριμμένο μοσχοκάρυδο
- Βουτυρώνουμε ενα πυρίμαχο σκεύος
- Στη βάση βάζουμε τα 2/3 της μπεσαμέλ
- Παίρνουμε και γεμίζουμε κάθε κρέπα με το μίγμα του σπανακιού
- Τυλίγουμε την κρέπα σαν χωνάκι και τοποθετούμε στο σκεύος μας κάθετα σαν χωνάκι τη μία δίπλα στην άλλη
- Στην κάθε κρέπα βάζουμε απο πάνω λίγη ποσότητα απο τη μπεσαμέλ και λίγο τριμμένο τυρί
- Σε κάθε κρέπα βάζουμε απο πάνω ενα κομμάτι βούτυρο
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20' περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου