Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Παστίτσιο



Παστίτσιο

Υλικά: 

  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο1
  • 500gr μοσχαρίσιος κιμάς
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 τομάτες ψιλοκομμένες
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • άνηθος ψιλοκομμένος
  • δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 lt γάλα φρέσκο
  • 5 κ.σ βούτυρο
  • 10 κ.σ νισεστέ
  • αλάτι, πιπέρι
  • μπαχάρι
  • ρίγανη
  • ζάχαρη
  • κανέλλα
  • γαρύφαλλο τριμμένο
  • φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 250gr τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας
  • 150gr χυμός τομάτας στον τρίφτη
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • ελαιόλαδο
  • 2 κρόκους αυγών
Εκτέλεση:
  • Καταρχήν βράζουμε τα μακαρόνια μας σε αλατισμένο νερό με λίγο σπορέλαιο.
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέσα σε λίγο ελαιόλαδο
  • Βάζουμε και τον κιμά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα 
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, ρίγανη, κανέλλα και γαρύφαλλο 
  • Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί
  • Βάζουμε την πιπεριά, την ψιλοκομμένη τομάτα, το μαϊντανό, τον άνηθο και το δυόσμο και ανακατεύουμε
  • Ρίχνουμε το χυμό τομάτας, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά
  • Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 30'.
  • Σε μια κατσαρόλα (μεγάλο μέγεθος) βάζουμε το βούτυρο και το νισεστέ και ανακατευουμε καλά με ενα φουέ (σύρμα χειρός). Αυτό είναι το λεγόμενο Ρού, δηλαδή λιπαρή ουσία και άμυλο.
  • Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια με το φουέ πάνω σε δυνατή φωτιά
  • Όταν αρχίζει να δένει, κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Ξαναβάζουμε στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, με προσοχή γιατί το μίγμα φουσκώνει
  • Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς
  • Ξαναβάζουμε στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει.
  • Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε τριμμένο τυρί. Αυτη η κρέμα ειναι η λεγόμενη Μορνέ.
  • Σε ταψί ρίχνουμε λίγη απο τη σάλτσα του κιμά κάτω 
  • Στρώνουμε μερικά μακαρόνια και πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο
  • Από πάνω στρώνουμ τον κιμά χωρίς πολλές σάλτσες όμως
  • Ξαναβάζουμε τυρί τριμμένο
  • Απο πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο
  • Απο πάνω απλώνουμε την κρέμα μας
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να πάρει χρώμα απο πάνω.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά για να σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου