Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

Γεμιστά κολοκύθια με πλιγούρι



Γεμιστά Κολοκυθάκια με πλιγούρι

Υλικά:

  • 4 στρογγυλά κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμυδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 λουκάνικα φρανκφούρτης ψιλοκομμένα
  • 8 μανιτάρια agaricus
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Άνηθος ψιλοκομμένος
  • Δυόσμος
  • 1 φλυτζάνι πλιγούρι
  • Λίγο ροζέ κρασί
  • 1 τομάτα ψιλοκομμένη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Εστραγκόν
  • Λίγο κύμινο
  • Λίγος χυμός τομάτας στον τρίφτη
  • Λίγη ζάχαρη 
  • 2 πατάτες κομμένες στα τέσσερα
Εκτέλεση:
  • Κόβουμε το πάνω μέρος απο τα κολοκυθάκια και το κρατάμε σαν καπάκι
  • Αδειάζουμε όλο το εσωτερικό του κολοκυθιού το οποιο το ψιλοκόβουμε
  • Με ενα μαχαιρι κάνουμε μερικές μικρές χαρακιές-σχισμές πανω στη σάρκα του κολοκυθιού
  • Μπλανσάρουμε για 2-3 λεπτά
  • Σε ενα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέσα σε ελαιόλαδο
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
  • Ρίχνουμε αλάτι και τα μπαχαρικά μας
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο εσωτερικό των κολοκυθιών
  • Βάζουμε τα λουκάνικα και σβήνουμε με το κρασί
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το πλιγούρι, το μαϊντανό, τον άνηθο
  • Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη τομάτα και τη ζάχαρη
  • Τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και αποσύρουμε απο τη φωτιά
  • Τοποθετόυμε τα κολοκύθια μέσα σε ταψάκι λαδωμένο
  • Γεμίζουμε με την παραπάνω γέμιση και κλείνουμε με τα καπάκια του κολοκυθιού
  • Τοποθετούμε και τις πατάτες στο ταψάκι
  • Περιχύνουμε με ελαιόλαδο
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι
  • Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το χυμό τομάτας με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
  • Βάζουμε πάνω απο τα κολοκύθια λίγο απο το χυμό της τομάτας
  • Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 1 ώρα περίπου
  • Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ξεροψηθούν απο πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου