Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Μαγειρίτσα φρικασέ

Μια πολύ νόστιμη και ελαφρύ συνταγή για μαγειρίτσα.

Μαγειρίτσα Φρικασέ

Υλικά:

  • 2 συκωταριές κατσικιού
  • 1 κεφαλάκι κατσικιού
  • 1 μαρούλι
  • 7 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1 πράσσο
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • Ελαιόλαδο
  • 1/2 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα
  • Αλατι, πιπέρι
  • Θυμάρι
  • 3/4 φλυτζανιού ροζέ κρασί
  • 1 κρόκος αυγού
  • Λεμόνι
  • Λίγο νισεστέ
Εκτέλεση:
  • Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και βάζουμε μέσα το κεφαλάκι, τα πνευμόνια και τις καρδιές να βράσουν
  • Τα συκώτι τα κρατάμε εξω απο την κατσαρόλα γιατι δεν θέλουν πολύ βράσιμο αλλά απλά ενα μπλανσάρισμα (ζεμάτισμα)
  • Αφήνουμε να βράσουν, ενω τα ξαφρίζουμε
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα κρεμμύδια και το πράσσο
  • Ψιλοκόβουμε το μαρούλι
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τα συκώτια για να μπλανσαριστούν
  • Βγάζουμε  απο τη φωτιά την κατσαρόλα
  • Ψιλοκόβουμε τις συκωταριές μας και κρατάμε στην άκρη το κεφαλάκι
  • Σουρώνουμε το ζωμό που έβρασαν οι συκωταριές και τον κρατάμε για τη συνέχεια
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το πράσσο
  • Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες συκωταριές και ανακατεύουμε μέχρι να σωταριστούν καλά
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και σβήνουμε με το κρασί
  • Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον άνηθο
  • Ρίχνουμε το ζωμό που είχαμε κρατήσει απο πριν
  • Αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε το μαρούλι και το ρύζι
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 30' περίπου
  • Φτιάχνουμε το αυγολέμονό μας ανακατεύοντας τον κρόκο αυγού με λίγο κρύο νερό, το χυμό λεμονιού και βάζοντας 2 κ.σ νισεστέ με σε ενα μπολ
  • Προσθέτουμε στο μπολάκι λίγο απο το ζωμό της μαγειρίτσας
  • Ρίχνουμε το μίγμα αυτό μέσα στην κατσαρόλα
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση και να δέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου