Μια πολύ νόστιμη και ελαφρύ συνταγή για μαγειρίτσα.
Μαγειρίτσα Φρικασέ
Υλικά:
Μαγειρίτσα Φρικασέ
Υλικά:
- 2 συκωταριές κατσικιού
- 1 κεφαλάκι κατσικιού
- 1 μαρούλι
- 7 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 1 πράσσο
- 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- Ελαιόλαδο
- 1/2 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα
- Αλατι, πιπέρι
- Θυμάρι
- 3/4 φλυτζανιού ροζέ κρασί
- 1 κρόκος αυγού
- Λεμόνι
- Λίγο νισεστέ
Εκτέλεση:
- Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και βάζουμε μέσα το κεφαλάκι, τα πνευμόνια και τις καρδιές να βράσουν
- Τα συκώτι τα κρατάμε εξω απο την κατσαρόλα γιατι δεν θέλουν πολύ βράσιμο αλλά απλά ενα μπλανσάρισμα (ζεμάτισμα)
- Αφήνουμε να βράσουν, ενω τα ξαφρίζουμε
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα κρεμμύδια και το πράσσο
- Ψιλοκόβουμε το μαρούλι
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τα συκώτια για να μπλανσαριστούν
- Βγάζουμε απο τη φωτιά την κατσαρόλα
- Ψιλοκόβουμε τις συκωταριές μας και κρατάμε στην άκρη το κεφαλάκι
- Σουρώνουμε το ζωμό που έβρασαν οι συκωταριές και τον κρατάμε για τη συνέχεια
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το πράσσο
- Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες συκωταριές και ανακατεύουμε μέχρι να σωταριστούν καλά
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και σβήνουμε με το κρασί
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον άνηθο
- Ρίχνουμε το ζωμό που είχαμε κρατήσει απο πριν
- Αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε το μαρούλι και το ρύζι
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 30' περίπου
- Φτιάχνουμε το αυγολέμονό μας ανακατεύοντας τον κρόκο αυγού με λίγο κρύο νερό, το χυμό λεμονιού και βάζοντας 2 κ.σ νισεστέ με σε ενα μπολ
- Προσθέτουμε στο μπολάκι λίγο απο το ζωμό της μαγειρίτσας
- Ρίχνουμε το μίγμα αυτό μέσα στην κατσαρόλα
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση και να δέσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου