Κοτόπουλο με μυρωδικά στη λαδόκολλα
Υλικά:
- 1/2 κοτόπουλο σε μερίδες με την πέτσα
- 4 πατάτες κομμένες σε κυβάκια των 2 εκ.
- 2 πομοντορίνια σε κυβάκια
- Ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- Λίγη ζάχαρη
- 4 κ.σ μουστάρδα
- Φασκόμηλο ξερό
- Θυμάρι
- Σπασμένους σπόρους κόλιαντρο
- Σπασμένους σπόρους κάρδαμο
- Αλάτι
- Ποικιλία πιπεριών σπασμένα
- 70gr Τυρί γραβιέρα σε κυβάκια 2 εκ.
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
- Σε ενα μπολ βάζουμε ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, μίγμα πιπεριών, θυμάρι, κάρδαμο, κόλιαντρο, το φασκόμηλο και το σκόρδο
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου να μαριναριστούν
- Σε ενα αλλο μπολ βάζουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τα πομοντορίνια, αλάτι, λίγο ελαιόλαδο, μουστάρδα, το τυρί και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά
- Σε ενα ταψί στρώνουμε σταυρωτά δυο κομμάτια αλουμινόχαρτο και μετά ενα κομμάτι λαδόκολλα
- Τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου με τη μαρινάδα, και το μίγμα με τις πατάτες.
- Κλείνουμε καλα τη λαδόκολλα και σφραγίζουμε καλά με τα κομμάτια του αλουμινόχαρτου.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 1 1/2 ώρα περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου