Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Piccolini με θαλασσινά


Μετά από αρκετό καιρό, και διανύοντας μια περίοδο που μένουμε σπίτι λόγω της πανδημίας του covid-19, αποφάσισα να αρχίσω και πάλι να σας ανεβάζω μερικές νέες μου συνταγές εδώ στο blog συνταγών μου.





Piccolini με θαλασσινά
Υλικά: (για 2 άτομα)


  • 200gr καλαμαράκια κομμένα και καθαρισμένα
  • 200gr γαρίδες καθαρισμένες
  • 250gr piccolini Barilla
  • 4 κ.σ. Τοματοχυμός
  • 1 φλ. Τσίπουρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/4 πράσσο  ψιλοκομμένο
  • Μαϊντανός
  • Μάραθο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπούκοβο γλυκό 
  • Λίγη ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι τύπου wok σωτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσσο, το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τις γαρίδες και συνεχίζουμε το σωτάρισμα.
  • Σβήνουμε με το τσίπουρο
  • Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το τοματοχυμό
  • Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο, τη ρίγανη και τη ζάχαρη
  • Τέλος προσθέτουμε και το μαϊντανό με το μάραθο.
  • Σωτάρουμε καλά ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 10 λεπτά
  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα piccolini, σουρώνουμε και τα τοποθετούμε μέσα στο wok με τα θαλασσινά
  • Ανακατεύουμε συνεχώς εκτός φωτιάς
  • Σερβίρουμε με φρέσκο μάραθο και ελαιόλαδο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου