Για σήμερα φίλοι μου, έφτιαξα ενα γλυκό γνωστό σε όλους ως "μωσαϊκό", αλλά με κάποιες παραλλαγές. Το γλυκό αυτό το υποσχέθηκα και το πρόσφερα σήμερα στους αγαπημένους μου συμμαθητές στο μάθημα των ιταλικών, στη σχολή Perugia Τίνα Ζωγοπούλου. Ελπίζω να τους άρεσε.
Μωσαϊκό αλα ιταλικά (salume di cioccolato)
Υλικά:
Μωσαϊκό αλα ιταλικά (salume di cioccolato)
Υλικά:
- 200gr φουντούκια ανάλατα
- 100gr φυστίκι αιγίνης ανάλατο
- 100gr καραμελωμένα αμύγδαλα φιλέ
- 250gr βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 250gr ζάχαρη
- 140gr κακάο
- 100gr "σταγόνες" λευκής σοκολάτας
- 100gr κερασάκια μαρασκίνο
- 440gr μπισκότα τύπου Marie ή Πτι μπερ
- 2 αυγά
- 4 κ.σ κονιάκ
- τρούφα σοκολάτας γάλακτος
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπώλ σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια
- Στο γουδί σπάμε τα φουντούκια, τα φυστίκια αιγίνης και τα αμύγδαλα σε χοντρά κομμάτια
- Χτυπάμε στο mixer τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια αφράτη λευκή κρέμα
- Προσθέτουμε στο μίγμα το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
- Ρίχνουμε το βούτυρο
- Συνεχίζουμε το χτύπημα στο mixer
- Βάζουμε και το κονιάκ
- Προσθέτουμε στο μιγμα αυτό τα μπισκότα, τους ξηρούς καρπούς, τα ψιλοκομμένα κερασάκια και τις "σταγόνες" της λευκής σοκολάτας
- Ανακατεύουμε με προσοχή με μια μαρίζα
- Αδειάζουμε το μίγμα μέσα σε αλουμινόχαρτο (αν θέλουμε να το κάνουμε ρολό), ή μέσα σε ενα τσέρκι τετράγωνο
- πιέζοντας το μίγμα δίνουμε σχήμα στο γλυκό
- Πασπαλίζουμε με την τρούφα
- Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.
Ήταν απλά υπέροχο!!! Όλοι ενθουσιαστήκαμε από την γεύση του!!! Bravo Giorgio!!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφή