Μια απλή και εύκολη ιταλική σούπα για σήμερα που έχουμε ενα δροσερό βράδυ.
Σούπα με φασόλια και "κοχύλια"
Υλικά: (για 4 άτομα)
Σούπα με φασόλια και "κοχύλια"
Υλικά: (για 4 άτομα)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 μίσχος απο σέλερυ ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- 100gr ψιλοκομμένη παντσέτα ή μπέϊκον
- 1 1/2 lt ζωμός κοτόπουλου
- 1 ξύλο κανέλας
- 400gr φασόλια (ήδη βρασμένα, αλλά να "κρατάνε" λίγο)
- 100gr ζυμαρικά "κοχύλια"
- 200gr προσούτο ψιλοκομμένο
- παρμεζάνα σε "φλούδες"
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε μέσα την παντσέτα ή το μπέϊκον
- Προσθέτουμε τα λαχανικά μας και συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν
- Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε
- Βάζουμε το ξύλο κανέλας, το αλάτι και το πιπέρι
- Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει για 15' σε χαμηλή φωτιά
- Στη συνέχεια δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα "κοχύλια" και ανακατεύουμε
- Αφήνουμε να βράσουν για 5' περίπου
- Προσθέτουμε τα φασόλια μας, το προσούτο
- Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5' περίπου
- Ρυθμίζουμε με αλάτι
- Σερβίρουμε με "φλούδες" παρμαζάνας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου