Μια απλή καλοκαιρινή συνταγή.
Κολοκυθάκια με ρύζι
Υλικά:
Κολοκυθάκια με ρύζι
Υλικά:
- 2 κολοκυθάκια
- 1/2 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ελαιόλαδο
- 1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί
- 1 κόκκινη πιπεριά
- χυμός ενός λεμονιού
- μαϊντανός
- άνηθος
- δυόσμος
- ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλυτζάνι νερό ζεστό
- λίγο τυρί φέτα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες (μακρόστενες φέτες)
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε μέσα στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο
- Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και την ψιλοκομμένη πιπεριά και συνεχίζουμε με το σωτάρισμα
- Ρυθμίζουμε με αλάτι και πιπέρι
- Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, τη ρίγανη και λίγο ακόμα πιπέρι
- Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε με προσοχή ώστε να μην διαλύσουμε τα κολοκυθάκια
- Προσθέτουμε το ρύζι και το νερό.
- Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 35'.
- Σερβίρουμε ζεστό και κομματάκια φέτας και λίγο ελαιόλαδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου