Σήμερα είχα επιθυμήσει να φτιάξω μια carbonara originale, όμως βλέποντας στην βεράντα μου τον τόσο φουντωτό βασιλικό μου σκέφτηκα μήπως να δημιουργούσα ένα πιάτο σύνθετο, που να έχει και στοιχεία της carbonara και στοιχεία της pesto genovese. Έτσι λοιπόν έκοψα μερικούς μοσχομυριστούς μίσχους βασιλικού και μπήκα στην κουζίνα μου για να "συνθέσω".
Σπαγγέτι "CarbonaroPesto"
Υλικά: (για 2 άτομα)
Σπαγγέτι "CarbonaroPesto"
Υλικά: (για 2 άτομα)
- 4-5 μισχοι φρέσκου βασιλικού
- 5-6 κουκουνάρια
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- 4-5 καρύδια
- 7-8 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 αυγό
- λίγο φρέσκο γάλα
- 5-6 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 2 φέτες μπέϊκον ψιλοκομμένες
- φρέσκια ρίγανη
- 1/2 πακέτο σπαγγέτι Νο6
Εκτέλεση:
- Βάζουμε στο πέτρινο ή μαρμάρινο γουδί μας τα φύλλα του βασιλικού μαζί με λίγο αλάτι και αρχίζουμε να πιέζουμε με το γουδοχέρι για να λιώσουν
- Προσθέτουμε τη σκελίδα σκόρδου και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε
- Ρίχνουμε τα κουκουνάρια και τα καρύδια και τα πολτοποιούμε επίσης
- Βάζουμε πιπέρι και την παρμεζάνα
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια πολυ καλα ομοιογενοποιημένη κρέμα
- Βράζουμε το σπαγγέτι και ταυτόχρονα σε ενα τηγάνι μεγάλο σωτάρουμε μέσα σε ελαιόλαδο τα μανιτάρια και το μπέϊκον
- Ρίχνουμε πιπέρι και ρίγανη
- Σε ενα μπολάκι χτυπάμε το αυγό μαζί με λίγο γάλα και λίγο πιπέρι
- Σουρώνουμε το σπαγγέτι κρατώντας πολύ λιγο νερό μέσα τους
- Αδειάζουμε το σπαγγέτι στο τηγάνι το οποίο το έχουμε εκτός φωτιάς και ανακατεύουμε καλά
- Προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό αμέσως και ανακατεύουμε πολυ καλά ωστε να ψηθεί απο το ήδη ζεστό σπαγγέτι
- Σερβίρουμε σε πιάτο όπου απο πάνω βάζουμε την κρέμα του βασιλικού (την pesto) μαζί με λίγο ελαιόλαδο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου