"Κοπανάκια" πανέ
Υλικά: (για 3 άτομα)
- 6 κοπανάκια (μπουτάκια) κοτόπουλου
- 1 κεσεδάκι πλήρες γιαούρτι
- 200gr τριμμένη φρυγανιά
- ελαιόλαδο
- ξύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- κουρκουμάς
- 200gr φασολάκια στρογγυλά κατεψυγμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 λεμόνι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τα κοπανάκια να μαριναριστούν μέσα σε ελαιόλαδο, λίγο ξύδι, αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά
- Σε ενα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
- Βουτάμε τα κοπανάκια μέσα στο γιαούρτι να πάει παντού
- Στη συνέχεια πανάρουμε καλά μέσα στην τριμμένη φρυγανιά
- Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι
- Ραντίζουμε απο πάνω με λίγο ελαιόλαδο
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50' περίπου
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα φασολάκια με λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο
- Βράζουμε για 10' και στη συνέχεια σουρώνουμε και κρυώνουμε τα φασολάκια
- Προσθέτουμε στα φασολάκια ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και το ψιλοκομμένο σκόρδο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου