Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Τούρτα Δώρο

Μια τούρτα σε σχήμα δώρου για το βαφτιστηράκι μου τον Μαρίνο.



Τούρτα Δώρο
Υλικά:

  • 3 παντεσπάνια λευκά
  • 3 παντεσπάνια σοκολάτα
  • 1 1/2 lt γάλα φρέσκο
  • 300gr ζάχαρη
  • 4 βανίλιες
  • 9 κρόκοι αυγών
  • 1 βαζάκι μερέντα
  • 150gr αλεύρι
  • 60gr corn flour
  • 2 κουτάκια smarties
  • 100gr καραμελωμένα αμύγδαλα
  • 100gr ζαχαρη
  • 200gr νερό
  • 1/2 φλ. λικέρ βύσσινο
  • 200gr κρεμα γάλακτος
  • 60gr άχνη ζάχαρη
  • 1kgr ζαχαρόπαστα (βλέπε συνταγή στις συνταγές του blog)
  • 10 σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το 1lt γάλα, τα 300gr ζάχαρη και τους κρόκους αυγών
  • Χτυπάμε με ενα φουέ ενω είναι ακόμα κρύο και ζεσταινουμε πάνω σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια με το φουέ
  • Σε μια μπασίνα βάζουμε το υπόλοιπο 1/2lt γάλα και ανακατεύουμε καλά με το αλεύρι και το corn flour.
  • Αφού το μίγμα μας ζεσταθεί καλά στην κατσαρόλα και αρχίζει να φουσκώνει (πάντα ανακατεύοντας με το φουέ), προσθέτουμε το μίγμα της μπασίνας
  • Κατεβάζουμε απο τη φωτιά ενώ αρχίζει να δένει και ρίχνουμε μέσα τις βανίλιες
  • Αδειάζουμε το μίγμα μας μέσα σε πυρίμαχο σκέυος, σκεπάζουμε όπως είναι ζεστό με μεμβράνη, η οποία πρέπει να κολήσει πάνω στην κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου
  • Στη συνέχεια βάζουμε την κρέμα μας μέσα στο ψυγείο και αφήνουμε να κρυώσει καλά για μια μέρα
  • Χτυπάμε με το mixer την κρέμα γάλακτος μαζί με 60gr άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγύ και βάζουμε στο ψυγείο
  • Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τα 100gr ζάχαρη και το λικέρ και αφήνουμε να πάρει βράση. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Την επόμενη μέρα βγάζουμε την κρέμα απο το ψυγείο και την χωρίζουμε σε δυο μέρη
  • Το ενα μέρος το χτυπάμε με το mixer για να αφρατέψει και το κρατάμε στην ακρη
  • Το άλλο μέρος το αναμιγνύουμε με την μερέντα και το χτυπάμε καλά με το mixer και το αφήνουμε και αυτό στην άκρη
  • Παίρνουμε τα παντεσπάνια μας και τα κόβουμε σε τετράγωνο σχήμα περιπου 20Χ20cm
  • Τοποθετούμε πάνω σε μια βάση για τούρτες το πρώτο μας παντεσπάνι (ενα λευκό)
  • Σιροπιάζουμε το παντεσπάνι μας ελαφρά με ενα πινέλο
  • Με τη βοήθεια ενός κορνέ στρώνουμε κρέμα
  • Απο πάνω πασπαλίζουμε με καραμελωμένα αμύγδαλα
  • Στη συνέχεια τοποθετούμε απο πάνω ενα σοκολατένιο παντεσπάνι
  • Σιροπιάζουμε και πάλι με τη βοήθεια ενός κορνέ στρώνουμε με τη σοκολατένια κρέμα
  • Απο πάνω ρίχνουμε smarties
  • Κάνουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλα μας τα παντεσπανια, τα οποία τα τοποθετούμε εναλλάξ
  • Στο τέλος καλύπτουμε εξωτερικά την τούρτα μας με την σαντιγύ μας
  • Τοποθετούμε την τουρτα μας στο ψυγείο να παγώσει καλά
  • Παίρνουμε την ζαχαρόπαστα μας και την χωρίζουμε σε δυο μέρη
  • Το ένα μέρος το κρατάμε λευκό, ενώ το αλλο το αναμιγνύουμε με το χρώμα ώστε να γίνει γαλάζιο
  • Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη λευκή ζαχαρόπαστα και καλύπτουμε την τούρτα μας δημιουργώντας έτσι το κουτί
  • Με τον πλάστη επίσης ανοίγουμε τη γαλάζια ζαχαρόπαστα και κόβουμε σε λωρίδες για να δημιουργήσουμε έτσι την κορδέλα και το φιόγκο
  • Βάζουμε την τούρτα μας στο ψυγείο και την αφήνουμε να παγώσει για 2-3 ώρες πριν την σερβίρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου