Μια τούρτα σε σχήμα δώρου για το βαφτιστηράκι μου τον Μαρίνο.
Τούρτα Δώρο
Υλικά:
Τούρτα Δώρο
Υλικά:
- 3 παντεσπάνια λευκά
- 3 παντεσπάνια σοκολάτα
- 1 1/2 lt γάλα φρέσκο
- 300gr ζάχαρη
- 4 βανίλιες
- 9 κρόκοι αυγών
- 1 βαζάκι μερέντα
- 150gr αλεύρι
- 60gr corn flour
- 2 κουτάκια smarties
- 100gr καραμελωμένα αμύγδαλα
- 100gr ζαχαρη
- 200gr νερό
- 1/2 φλ. λικέρ βύσσινο
- 200gr κρεμα γάλακτος
- 60gr άχνη ζάχαρη
- 1kgr ζαχαρόπαστα (βλέπε συνταγή στις συνταγές του blog)
- 10 σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το 1lt γάλα, τα 300gr ζάχαρη και τους κρόκους αυγών
- Χτυπάμε με ενα φουέ ενω είναι ακόμα κρύο και ζεσταινουμε πάνω σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια με το φουέ
- Σε μια μπασίνα βάζουμε το υπόλοιπο 1/2lt γάλα και ανακατεύουμε καλά με το αλεύρι και το corn flour.
- Αφού το μίγμα μας ζεσταθεί καλά στην κατσαρόλα και αρχίζει να φουσκώνει (πάντα ανακατεύοντας με το φουέ), προσθέτουμε το μίγμα της μπασίνας
- Κατεβάζουμε απο τη φωτιά ενώ αρχίζει να δένει και ρίχνουμε μέσα τις βανίλιες
- Αδειάζουμε το μίγμα μας μέσα σε πυρίμαχο σκέυος, σκεπάζουμε όπως είναι ζεστό με μεμβράνη, η οποία πρέπει να κολήσει πάνω στην κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου
- Στη συνέχεια βάζουμε την κρέμα μας μέσα στο ψυγείο και αφήνουμε να κρυώσει καλά για μια μέρα
- Χτυπάμε με το mixer την κρέμα γάλακτος μαζί με 60gr άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγύ και βάζουμε στο ψυγείο
- Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τα 100gr ζάχαρη και το λικέρ και αφήνουμε να πάρει βράση. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Την επόμενη μέρα βγάζουμε την κρέμα απο το ψυγείο και την χωρίζουμε σε δυο μέρη
- Το ενα μέρος το χτυπάμε με το mixer για να αφρατέψει και το κρατάμε στην ακρη
- Το άλλο μέρος το αναμιγνύουμε με την μερέντα και το χτυπάμε καλά με το mixer και το αφήνουμε και αυτό στην άκρη
- Παίρνουμε τα παντεσπάνια μας και τα κόβουμε σε τετράγωνο σχήμα περιπου 20Χ20cm
- Τοποθετούμε πάνω σε μια βάση για τούρτες το πρώτο μας παντεσπάνι (ενα λευκό)
- Σιροπιάζουμε το παντεσπάνι μας ελαφρά με ενα πινέλο
- Με τη βοήθεια ενός κορνέ στρώνουμε κρέμα
- Απο πάνω πασπαλίζουμε με καραμελωμένα αμύγδαλα
- Στη συνέχεια τοποθετούμε απο πάνω ενα σοκολατένιο παντεσπάνι
- Σιροπιάζουμε και πάλι με τη βοήθεια ενός κορνέ στρώνουμε με τη σοκολατένια κρέμα
- Απο πάνω ρίχνουμε smarties
- Κάνουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλα μας τα παντεσπανια, τα οποία τα τοποθετούμε εναλλάξ
- Στο τέλος καλύπτουμε εξωτερικά την τούρτα μας με την σαντιγύ μας
- Τοποθετούμε την τουρτα μας στο ψυγείο να παγώσει καλά
- Παίρνουμε την ζαχαρόπαστα μας και την χωρίζουμε σε δυο μέρη
- Το ένα μέρος το κρατάμε λευκό, ενώ το αλλο το αναμιγνύουμε με το χρώμα ώστε να γίνει γαλάζιο
- Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη λευκή ζαχαρόπαστα και καλύπτουμε την τούρτα μας δημιουργώντας έτσι το κουτί
- Με τον πλάστη επίσης ανοίγουμε τη γαλάζια ζαχαρόπαστα και κόβουμε σε λωρίδες για να δημιουργήσουμε έτσι την κορδέλα και το φιόγκο
- Βάζουμε την τούρτα μας στο ψυγείο και την αφήνουμε να παγώσει για 2-3 ώρες πριν την σερβίρουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου