Ένα δροσερό, απαλό, γευστικό γλυκό που μοιάζει λίγο με τιραμισού.
Τιραμισού Γιαουρτιού
Υλικά:
Τιραμισού Γιαουρτιού
Υλικά:
- 200ml κρέμα γάλακτος 35%
- 400gr γιαούρτι στραγγιστό με ανθόγαλα
- 100gr δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
- 1/3 φλυτζανιού ζάχαρη άχνη
- 1/3 φλυτζανιού λικέρ αμαρέτο
- 2 αυγά
- 2 κ.σ ζάχαρη άχνη
- 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρντι
- 1 φλυτζάνι γάλα
- 1 σφηνάκι λικέρ αμαρέτο
- 200gr φουντούκια ανάλατα χοντροκομμένα
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο mixer την κρέμα γάλακτος μαζί με το 1/3 φλυτζανιού ζάχαρη να γίνει σαντιγύ
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το 1/3 φλυτζανιού αμαρέτο και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα με το mixer
- Βάζουμε τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε με μια μαρίζα
- Σε μια αλλη μικρή μπασίνα (μικρό μπολ) χτυπάμε τους κρόκους των αυγών μαζι με τις 2 κ.σ ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει
- Σε άλλη μπασίνα χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγμα
- Προθέτουμε το μίγμα των κρόκων και τη μαρέγκα στο μίγμα του γιαουρτιού και ανακατεύουμε με μια μαρίζα.
- Σε ενα μπολάκι ανακατεύουμε το γάλα με το σφηνάκι λικέρ αμαρέτο
- Βουτάμε ενα ενα τα σαβαγιάρντι μέσα σε αυτό το μίγμα και στρώνουμε σε ταψάκια
- Πάνω απο αυτή τη στρώση βάζουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας μας
- Από πάνω στρώνουμε πάλι σαβιαγιάρντι αφού τα βουτήξουμε μέσα στο μίγμα του γάλακτος
- Ρίχνουμε και το υπόλοιπο μίγμα της κρέμας μας
- Απο πάνω βάζουμε τα χοντροκομμένα φουντούκια και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου