Γεμιστά Κολοκυθάκια με πλιγούρι
Υλικά:
- 4 στρογγυλά κολοκυθάκια
- 1 κρεμμυδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 λουκάνικα φρανκφούρτης ψιλοκομμένα
- 8 μανιτάρια agaricus
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Άνηθος ψιλοκομμένος
- Δυόσμος
- 1 φλυτζάνι πλιγούρι
- Λίγο ροζέ κρασί
- 1 τομάτα ψιλοκομμένη
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Ρίγανη
- Εστραγκόν
- Λίγο κύμινο
- Λίγος χυμός τομάτας στον τρίφτη
- Λίγη ζάχαρη
- 2 πατάτες κομμένες στα τέσσερα
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το πάνω μέρος απο τα κολοκυθάκια και το κρατάμε σαν καπάκι
- Αδειάζουμε όλο το εσωτερικό του κολοκυθιού το οποιο το ψιλοκόβουμε
- Με ενα μαχαιρι κάνουμε μερικές μικρές χαρακιές-σχισμές πανω στη σάρκα του κολοκυθιού
- Μπλανσάρουμε για 2-3 λεπτά
- Σε ενα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέσα σε ελαιόλαδο
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
- Ρίχνουμε αλάτι και τα μπαχαρικά μας
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο εσωτερικό των κολοκυθιών
- Βάζουμε τα λουκάνικα και σβήνουμε με το κρασί
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το πλιγούρι, το μαϊντανό, τον άνηθο
- Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη τομάτα και τη ζάχαρη
- Τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και αποσύρουμε απο τη φωτιά
- Τοποθετόυμε τα κολοκύθια μέσα σε ταψάκι λαδωμένο
- Γεμίζουμε με την παραπάνω γέμιση και κλείνουμε με τα καπάκια του κολοκυθιού
- Τοποθετούμε και τις πατάτες στο ταψάκι
- Περιχύνουμε με ελαιόλαδο
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι
- Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το χυμό τομάτας με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
- Βάζουμε πάνω απο τα κολοκύθια λίγο απο το χυμό της τομάτας
- Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 1 ώρα περίπου
- Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ξεροψηθούν απο πάνω
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου