Παστίτσιο
Υλικά:
- 1 πακέτο μακαρόνια Νο1
- 500gr μοσχαρίσιος κιμάς
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 τομάτες ψιλοκομμένες
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- άνηθος ψιλοκομμένος
- δυόσμος ψιλοκομμένος
- 2 lt γάλα φρέσκο
- 5 κ.σ βούτυρο
- 10 κ.σ νισεστέ
- αλάτι, πιπέρι
- μπαχάρι
- ρίγανη
- ζάχαρη
- κανέλλα
- γαρύφαλλο τριμμένο
- φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- 250gr τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας
- 150gr χυμός τομάτας στον τρίφτη
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- ελαιόλαδο
- 2 κρόκους αυγών
Εκτέλεση:
- Καταρχήν βράζουμε τα μακαρόνια μας σε αλατισμένο νερό με λίγο σπορέλαιο.
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέσα σε λίγο ελαιόλαδο
- Βάζουμε και τον κιμά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, ρίγανη, κανέλλα και γαρύφαλλο
- Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί
- Βάζουμε την πιπεριά, την ψιλοκομμένη τομάτα, το μαϊντανό, τον άνηθο και το δυόσμο και ανακατεύουμε
- Ρίχνουμε το χυμό τομάτας, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά
- Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 30'.
- Σε μια κατσαρόλα (μεγάλο μέγεθος) βάζουμε το βούτυρο και το νισεστέ και ανακατευουμε καλά με ενα φουέ (σύρμα χειρός). Αυτό είναι το λεγόμενο Ρού, δηλαδή λιπαρή ουσία και άμυλο.
- Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια με το φουέ πάνω σε δυνατή φωτιά
- Όταν αρχίζει να δένει, κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- Ξαναβάζουμε στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, με προσοχή γιατί το μίγμα φουσκώνει
- Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς
- Ξαναβάζουμε στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει.
- Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε τριμμένο τυρί. Αυτη η κρέμα ειναι η λεγόμενη Μορνέ.
- Σε ταψί ρίχνουμε λίγη απο τη σάλτσα του κιμά κάτω
- Στρώνουμε μερικά μακαρόνια και πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο
- Από πάνω στρώνουμ τον κιμά χωρίς πολλές σάλτσες όμως
- Ξαναβάζουμε τυρί τριμμένο
- Απο πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο
- Απο πάνω απλώνουμε την κρέμα μας
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να πάρει χρώμα απο πάνω.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά για να σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου